Inleiding

Inleiding - De korte keten - Minder vlees, goed voor milieu en gezondheid - Zelf groenten kweken: vers, gezond & lekker - Kies voor duurzame vis - Leef mee met de seizoenen - Kies voor bioproducten -

Eten en drinken doen we elke dag. Weinig dingen hebben dan ook zo'n directe impact op onze gezondheid. Maar ook de ecologische voetafdruk van voeding is gigantisch.

Het landgebruik (bvb. ontbossing), transport, energie voor telen of bewaren, bemesting, watergebruik, pesticiden,... zorgen allemaal voor een negatieve milieu-impact bij de productie van voedsel.

De groeiende wereldbevolking en de steeds intensiever en grootschaliger wordende landbouwmethodes zorgen ervoor dat de trend niet positief is. En dan hebben we het nog niet over pakweg GGO's of gebruik van antibiotica of hormonen.

Deze folder wil tonen dat het ook anders kan en u inspiratie bieden om gezond, lekker en milieuverantwoord te eten. Met de focus op West-Vlaanderen, natuurlijk!

Veel leesplezier
Duurzame voeding

download de folder

West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012