Groen zorgt voor kleine belastingvermindering voor 65.000 West-Vlaamse gezinnen

04/12/2019 - Persmededeling provincieraadsfractie

Op voorstel van Groen wordt een aanpassing ingevoerd in het reglement voor de algemene provinciebelasting.
Vanaf 2020 wordt een verlaagd tarief toegepast voor elk gezin waar minstens 1 persoon recht heeft op een verminderd tarief voor de ziekteverzekering. Tot nu was dit enkel het geval als het gezinshoofd in die situatie was.
Het was voormalig provincieraadslid Alex Colpaert die deze onlogische situatie opmerkte en aankaartte in de vorige legislatuur. Het maakt voor een gezin weinig verschil of nu het gezinshoofd of een ander gezinslid recht heeft op een tegemoetkoming. De korting bedraagt 25%, in absolute cijfers 33 in plaats van 42 euro.
Er wordt een minderinkomst voorzien voor de provincie van 585.000 euro per jaar. Dit betekent dat er maar liefst zo'n 65.000 gezinnen vroeger teveel betaalden en nu een klein financieel duwtje in de rug krijgen.

Gerda Schotte
fractieleider provincieraad

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012