Overeenkomst POM met Biënnale Interieur haalt (gelukkig) niet alle doelstellingen

31/12/2018 - Persmededeling provincieraadsfractie

Voor de voorbije editie van de Biënnale Interieur was er voor het eerst een samenwerking met de POM (Provinciale OntwikkelingsMaatschappij).

De Biënnale kreeg maximaal 50.000 euro van de POM voor het uitwerken van een flankerend programma. De bedoeling hiervan was om buitenlandse bezoekers te laten kennismaken met West-Vlaamse bedrijven en kennisinstellingen. 165 interieurarchitecten namen deel aan dit programma. Tot zover geen probleem.

Maar onderdeel van de overeenkomst was ook om te streven naar het gebruik van de luchthaven Kortrijk-Wevelgem om de buitenlandse bezoekers naar Kortrijk te brengen. Het streefdoel was om 50% van hen in minstens 1 richting van de luchthaven te laten gebruik nemen.

En die doelstelling is, gelukkig maar, verre van gehaald. Slechts 12% van de deelnemers, vooral uit de richting Duitsland (Stuttgart en Berlijn) maakten van de luchthaven gebruik. Het grootste deel van de buitenlandse bezoekers komt uit Londen en Parijs, en daar werd hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de hogesnelheidstrein.

Deze cijfers tonen de relativiteit aan van de luchthaven voor de economische aantrekkingskracht van de regio. Groen is geen voorstander van het kunstmatig promoten van deze vervuilende vorm van transport en is tevreden dat vooral van meer ecologisch verantwoorde transportmiddelen gebruik gemaakt werd. Het is voor de regio veel belangrijker om in te zetten op een vlotte treinverbinding naar Rijsel (waar naast een HST-station trouwens ook een regionale luchthaven is).

Maarten Tavernier
Provincieraadslid Groen

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012