Van ondernemer tot landbouwer op provincieraadslijst Groen

05/09/2018 - Persmededeling provincieraadsfractie

In de hertekende kieskringen voor de provincieraadsverkiezingen is de regio Kortrijk-Roeselare-Tielt de grootste kieskring geworden in West-Vlaanderen. Het is de enige regio waar Groen met een goede score 2 verkozenen kan halen.
Het was reeds bekend dat huidig provincieraadslid Maarten Tavernier opnieuw lijsttrekker is, met op 2 opvoedster Ilse Bleuzé die recent verhuisde van Harelbeke naar Kortrijk.

Groen stelde een lijst op met veel variatie en een mix tussen ervaren en nieuwe kandidaten. De jongste is 22, de oudste 74. De opvallendste nieuwkomers komen uit de economische sector.

Ludwig Van Wonterghem, zaakvoerder van bedrijf Stroomop uit Kuurne is al heel zijn leven met ecologie bezig, maar staat nu voor het eerst op een Groen-lijst. Ludwig: "Als ondernemer wil ik in de eerste plaats zorgen voor een duurzame toekomst voor onze kinderen, onze medewerkers, onze omgeving en onze planeet. We proberen dit door respect te hebben en te tonen voor mens en omgeving en door te kiezen voor hernieuwbare energie."

Klaas Ysebaert uit Avelgem is biolandbouwer en werkt aan de korte keten in voedselproductie waar Groen een sterke pleitbezorger voor is. Hij verwoordt het zelf zo: "In de landbouw is er te weinig waardering voor het werk dat de boeren verzetten, en te veel voor het kapitaal waarop ze zitten." Hij pleit voor een laagdrempelige toegang tot gronden en infrastructuur voor beginnende zelfstandigen.

Bekende gezichten op de lijst zijn voormalig olympisch atlete Veerle Dejaeghere uit Ardooie op plaats 3 en federaal parlementslid Wouter De Vriendt, die de lijst duwt.

Met deze sterke lijst wil Groen voldoende verkozenen naar de provincieraad sturen om te kunnen wegen op het beleid. West-Vlaanderen moet voor Groen meer fiets- en wandelvriendelijk worden, zijn open ruimte beschermen, zijn economische troeven op vlak van klimaat uitspelen en meer aandacht hebben voor natuur binnen en buiten de provinciedomeinen.

Bekijk de volledige lijst

Maarten Tavernier, provincieraadslid

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012