Subsidie voor Bioforum op voorstel van Groen

27/04/2018 - Persmededeling provincieraadsfractie

BioForumIn de budgetbesprekingen eind vorig jaar stelde Groen voor om de weinig zinvolle subsidie voor de vzw Toeristische Ontsluiting gedeeltelijk te heroriënteren naar de vzw Bioforum. Deze middenveldorganisatie van de biolandbouwsector zag immers zijn subsidies vanuit Vlaanderen sterk verminderen, hoewel de uitdagingen voor de biosector nog steeds groot zijn. De provincie ondersteunt vanuit de belangrijke landbouwbevoegdheid reeds een hele reeks aan landbouwgerelateerde organisaties, maar de biologische sector ontbrak tot nu toe.

Dit voorstel werd niet goedgekeurd, maar enkele maanden later is het dan toch zover. Voor de vzw Bioforum wordt een bedrag van 5000 euro in het budget ingeschreven. Een concrete bestemming voor deze middelen moet nog met de organisatie overlegd worden, maar voor Groen is dit alvast een eerste stap in de goede richting om ook vanuit de provincie niet alleen de klassieke maar ook de biologische landbouwsector sterker te ondersteunen.

Alex Colpaert
provincieraadslid Groen

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012