Gemiste kans: welzijn in 2017 gaat ten koste van woonbeleid in 2019

29/09/2017 - Persmededeling provincieraadsfractie

In februari hield Groen voor de provincieraad actie onder de slogan 'beter 1 welzijnsproject in de hand dan 10 bakstenen in de lucht'. We pleitten daarmee om een deel van de 3 miljoen euro die voorzien was voor woonbeleid, te heroriënteren naar het vroegtijdig stopgezet subsidiereglement voor welzijnsprojecten. Gezien dit de laatste kans was om dergelijke projecten gesubsidieerd te krijgen, vond Groen het niet eerlijk tegenover de kandidaat-indieners om dit plots anderhalve maand vroeger dan voorzien stop te zetten. Bovendien was de toen kersverse beleidsnota wonen nog erg vaag, waardoor we niet overtuigd waren dat dit budget zinvol zou besteed worden in 2017.

Dit - nochtans heel logische - voorstel werd door gedeputeerde Vanlerberghe afgeketst en Groen werd populisme verweten. Nochtans blijkt bij deze budgetwijziging dat wat Groen toen voorspelde, ook realiteit geworden is. Het woonbeleid is verre van rijp om uitgevoerd te worden. Het budget wordt niet 1, maar meteen 2 jaar naar voor geschoven en pas voorzien in 2019. Dat is dus zelfs voor de volgende legislatuur.

Met 10% van de middelen die nu doorgeschoven worden naar 2019 -300.000 euro- konden nog heel wat welzijnsprojecten van organisaties of gemeentebesturen dit jaar gerealiseerd worden. Groen vindt het een gemiste kans dat hier zo rigide mee omgesprongen werd.

Gerda Schotte
fractieleidster Groen

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012