Groen lokt aankondiging belevingspad uit

27/10/2016 - Persmededeling provincieraadsfractie

Provincieraadslid Herman Lodewyckx (Groen), vroeg vandaag aan de deputatie om in één of meerdere provinciedomeinen een blindentuin in te richten. Herman Lodewyckx: "Dit voorstel is niet alleen gericht op mensen met een visuele beperking, maar ook voor iedereen om te ervaren wat het betekent om zonder zicht te leven en zijn waarneming te moeten beperken tot prikkels die van andere zintuigen komen: gehoor, de reuk, de smaak en de tastzin. Op deze manier sensibiliseert dergelijke tuin of park iedereen."

Gedeputeerde Guido Decorte erkende dat dit een waardevol voorstel is, maar mikt op het aanleggen van een belevingspad waarbij ook andere doelgroepen aan bod zullen komen zoals bvb. mensen met dementie of beperkte mobiliteit. Dit initiatief is in onderzoek en naar aanleiding van de omgevingswerken in Bulskampveld kan hiervoor een eerste aanzet gegeven worden. Dit kan later uitgebreid worden tot andere provinciale domeinen.

Herman Lodewyckx

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012