Groen West-Vlaanderen mikt op 'Rush Hour' gezinnen met speels paasfilmpje

18/04/2014 - Persmededeling

Met een speels paasfilmpje lanceert Groen West-Vlaanderen vandaag zijn prioriteiten voor jonge gezinnen. "Op de West-Vlaamse lijsten staan heel wat jonge ouders," stelt lijsttrekker voor de Kamer, Wouter De Vriendt:"dat is logisch, want Groen heeft oplossingen voor wat hen bezighoudt."

Anno 2014 is het niet evident voor jonge ouders om hun leven georganiseerd te krijgen. Deze doelgroep wordt omschreven als de 'rush hour'-gezinnen. Maarten Tavernier, zelf jonge papa en eerste opvolger voor het Vlaams Parlement, begrijpt deze benaming: "Het is dikwijls hollen om werk, school, kinderopvang en vrije tijdsactiviteiten te combineren. Rush hour staat symbool voor die hectische momenten."

Groen wil gezinnen kansen bieden. De partij zet in op extra plaatsen voor kinderopvang en minder belemmerende regels voor zelfstandige initiatieven. Vaderschapsverlof moet uitgebreid worden tot 15 dagen en ook ouderschapsverlof is een belangrijk recht voor jonge ouders. Via een beter kader voor telewerk wordt de combinatie werk-gezin haalbaarder en vermijden we heel wat files. De brede school verlaagt de drempel naar vrijetijdsinitiatieven.

Bovendien wil Groen ieder kind even veel laten meetellen met een zelfde basisbedrag als kinderbijslag, dat nadien aangevuld wordt op basis van het inkomen. "Ook de uitkeringen moeten worden opgetrokken tot boven de armoedegrens, want in West-Vlaanderen groeit 10% van de kinderen op in armoede. Wij willen eerlijke kansen voor alle kinderen," aldus Bart Caron, lijsttrekker Vlaams Parlement, die benadrukt dat Groen de betaalbaarheid van deze maatregelen heeft berekend.

De komende maanden worden weer druk voor jonge gezinnen. Met het filmpje wenst Groen alle jonge gezinnen ook een deugddoend verlengd paasweekend om te genieten van een fijne tijd in het gezin.

Bart Caron, Wouter De Vriendt en Maarten Tavernier

terug

West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012