West-Vlaanderen goed vertegenwoordigd op Europees Parlementslijst van Groen

27/03/2014 - Persmededeling

Met een goede West-Vlaamse vertegenwoordiging heeft Groen vorige week maandag haar lijst voor de Europese verkiezingen van 25 mei gepresenteerd in Brussel aan pers en publiek. Sammy Roelant (Brugge) neemt plaats 5, Collins Nweke (Oostende) staat op de tweede lijstduwersplaats op 11 en Philippe Avijn (Kortrijk) is de 5de opvolger. "De komende maanden gaan wij vooral in West-Vlaanderen campagne voeren voor een ander, socialer en groener Europa", zo verkondigde de trio.

Het Brugse gemeenteraadslid Sammy Roelant is enthousiast over zijn kandidatuur vooral omdat hij enorm gelooft in het Europees project van Groen: "Ik hoop een steentje bij te dragen in het gevecht tegen het Europa van speculanten, lobbyisten, vervuilers en fraudeurs en voor een Europa dat haar inwoners sociale bescherming biedt, de concurrentie tussen de lidstaten uitschakelt, een morele internationale politiek voert en het voortouw neemt in de aanpak van de klimaatverandering en de teloorgang van biodiversiteit."

Daarnaast heeft de Oostendenaar van Nigeriaanse afkomst en gemeenteraadslid, Collins Nweke, in Oostende een enorm vertrouwen in de kopman van Groen. "Bart Staes is een ervaren top-Europarlementair. Bart heeft over de voorbije 15 jaar zijn schouders onder het Europese verhaal gezet. In oorsprong is dit een vredesverhaal, de best geslaagde oefening in conflictpreventie ooit. Het werd steeds ervaren als een beschermend project. Maar dit project staat op de helling. Steeds meer mensen, ook West-Vlamingen ervaren de EU als een bedreiging. Ik zet me graag ten volle, met alle vertrouwen in Bart om voor sterke bijsturingen in het Europees project te zorgen."

De vakbondman en gewezen gemeenteraadslid in Kortrijk, Philippe Avijn, benadrukt dat het belang van de verkiezingen van 25 mei niet te onderschatten is. De uitdagingen voor ons land zijn enorm. Groen heeft daar een écht antwoord voor. "Ik ga voor een sociaal Europa waar mensen op de eerste plaats komen. Een solidair Europa dat mensenrechten verdedigt, het algemeen belang boven het individu stelt en belang hecht aan diversiteit. Ik ben voor een Europa dat een groei op mensenmaat in de hoogste schuif heeft, niet een Europa van materiële groei. Daar moeten we de komende jaren echt werk van maken. En daarvoor trekken we met volle goesting op campagne vooral in West-Vlaanderen" aldus Philippe.

terug

West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012