Groen gaat in West-Vlaanderen voor duidelijke winst

22/02/2014 - Persmededeling

Deze middag stelden in Brugge Groen-lijsttrekkers Bart Caron (Vlaams) en Wouter De Vriendt (Kamer) met de nodige trots en vertrouwen hun lijsten voor. Naast reeds bekende kandidaten zoals topatlete Veerle Dejaeghere en sociaal topkandidaten Tomas Peirsegaele, Fino Tratsaert en Jean'Marie Viaene valt binnen de lijstvorming de klemtoon op ouders met kinderen, mensen uit het bedrijfsleven, en bestuurservaring op. "We hebben echte oplossingen voor de zaken waar mensen van wakker liggen, " aldus de kopmannen, die hun mandaat willen verlengen.

De voorbije weken werd de laatste hand gelegd aan de West-Vlaamse lijsten voor Groen. "Het was een boeiend werk dat eens te meer bewees dat de partij in het groeiende kamp zit, " ziet Wouter De Vriendt." Met een boeiende mix tussen jong en oud, man en vrouw, verschillende beroepsgroepen tonen ook de lijsten aan dat Groen voor iedereen een plaats heeft. Ook opvallend is de duidelijke spreiding tussen steden en kleinere gemeenten. Het behoud van open ruimte blijft voor Groen één van de belangrijke punten.

Met bovenaan de lijsten twee sterke duo's, Bart Caron met Marleen Ryelandt (Vlaams) en Wouter de Vriendt met Veerle Dejaeghere (Federaal) zet Groen sterk in op de verkiezingen. "We willen absoluut duidelijk stijgen ten opzicht van de vorige verkiezingen, zodat we kunnen wegen op het beleid," aldus Bart Caron.

Wat meest opvalt in de lijstvorming is de klemtoon op jonge gezinnen met kinderen, zogenaamde "rush hour" gezinnen. "Jongeren en ouderen zijn erg aanwezig op onze lijst, maar wat vooral opvalt is de aanwezigheid van jonge ouders, Groen is een partij die bekommerd is met wat hen bezighoudt. Denken we maar aan de steeds moeilijkere combinatie arbeid, gezin en vrije tijd, of het tekort aan kinderopvang" aldus Wouter De Vriendt, zelf papa van twee kinderen. Op de lijst staan zowel jonge mama's als papa's met o.a. Shari Platteeuw (Ieper), Maarten Tavernier (Wevelgem), Natacha Waldmann (Oostende), Matti Vandemaele, Stéphanie De Maesschalck (Poperinge), (Kortrijk), Tijs Naert (Harelbeke), David Wemel (Kortrijk), Charlotte Storme (Brugge), Sam Vandenberghe (Oostkamp), Carol Cartigny (Oostkamp), Erika Vanderper (Zonnebeke), Cindy Jonckheere (Kortemark), Dries Verhauwaert (Kortrijk), Bernard Marchau (Kuurne), Inge Laureins (Gistel).

Daarnaast zet Groen ook in op het sociaal-economische. Vanuit het bedrijfsleven valt dan ook de aanwezigheid van bijvoorbeeld landbouwer Renaat Devreese (De Haan), HR-manager Veerle Renier (Izegem) en zaakvoerder Wendy Malego (Tielt) op. Bart Caron reageert verheugd: "mensen met expertise in allerlei economische sectoren, maken bij ons de dienst uit."

Met 2 parlementsleden en verschillende provincieraadsleden speelt de lijst ook haar bestuurservaring uit. Voor het eerst in de geschiedenis staan in West'Vlaanderen groene schepenen op de lijst. Met Filiep Bouckenooghe (Roeselare) en Jeremie Vaneeckhout (Anzegem) wordt extra ervaring ingebracht. "Zij geven ons mee dat ze dagdagelijks vaststellen dat het nodig is dat er iets beweegt in Brussel. We zijn blij dat ze zich mee inschakelen voor deze cruciale verkiezingen," aldus Bart Caron.

U vindt de lijsten hier.

kandidaten

Bart Caron en Wouter De Vriendt

terug

West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012