Topatleet Veerle Dejaeghere nummer 2 op Groen Kamerlijst West-Vlaanderen

21/02/2014 - Persmededeling

Veerle Dejaeghere komt op 25 mei op voor de Groene Kamerlijst in West-Vlaanderen. Dejaeghere prijkt op de tweede plaats en steunt daarmee volop de lijst die getrokken wordt door Oostends Kamerlid Wouter De Vriendt.

"Voor mij verenigt Groen de twee belangrijkste prioriteiten waarvoor ik mij wil engageren: het milieu en het sociale," zo legt Dejaeghere haar engagement uit: "Een gezond leefmilieu en voldoende ademruimte zijn cruciaal voor mij."

Dejaeghere steekt niet onder stoelen of banken dat ze blij is met de vraag van lijsttrekker Wouter De Vriendt: "Wouter werkt hard in het parlement, onder andere rond pensioenen voor ouderen en de bescherming van onze sociale zekerheid. Toen hij me vroeg op de tweede plaats te staan, heb ik niet getwijfeld. Samen met hem wil ik een tandem vormen om de West-Vlamingen te overtuigen dat Groen de partij bij uitstek is die de juiste oplossingen biedt voor meer welvaart en minder vervuiling."

Wouter De Vriendt is trots dat Veerle Dejaeghere vanop de tweede plaats de Kamerlijst wil versterken. "Veerle heeft het enthousiasme en de positieve overtuiging om onze samenleving beter te maken. Ik ben blij dat ze zich hiervoor, samen met mij en alle anderen mensen op onze lijst, wil inzetten."

Van 2000 tot 2008 was Dejaeghere profatleet. Ze nam deel aan de Olympische spelen in Sydney en Peking. Sinds november 2008 is ze leerkracht anderstalige nieuwkomers in de ARKORUM-scholengemeenschap. Ze loopt nog steeds bij de liefhebbers. Dejaeghere kwam in 2012 lokaal op en werd gemeenteraadslid in Ardooie voor Samen Plus (CD&V-SP.a-Groen en enkele onafhankelijken).

Veerle Dejaeghere, tweede op West-Vlaamse lijst voor de Kamer
Wouter De Vriendt, Lijsttrekker in West-Vlaanderen voor Kamer

terug

West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012