Groen West-Vlaanderen haalt drie topaanwinsten uit sociale sector binnen

18/02/2014 - Persmededeling

Op de verkiezingslijsten van 25 mei 2014 stelt Groen in West-Vlaanderen drie topaanwinsten uit de sociale sector voor. Dat het Groen menens om in West-Vlaanderen naast de ecologische ook de sociale poot te versterken, blijkt uit de stap van deze mensen naar de nationale partijpolitiek. Thomas Peirsegaele, Fino Tratsaert en Jean-Marie Viaene krijgen een plaats op de lijst als sociale voortrekkers binnen de provincie. Lijsttrekkers Bart Caron en Wouter De Vriendt schuiven deze mensen vol overtuiging naar voor: "Kandidaten voor de verkiezingen moeten je verhaal uitdragen. Deze mensen staan symbool voor wat onze partij is. We zijn fier dat zij onze lijsten willen versterken en de stap zetten naar Groen."

Tomas Peirsegaele (37 jaar, Wevelgem) is coördinator Inburgering Zuid bij de SOM vzw, het overkoepelende orgaan voor inburgering in West-Vlaanderen Hij is vader van drie kinderen en was tot voor kort centrummanager van het Rode Kruisopvangcentrum in Menen. Hij komt op de derde opvolgersplaats voor de Kamer. "Op vraag van Wouter De Vriendt engageer ik mij om de logische stap te zetten naar Groen", zegt Tomas Peirsegaele. "Ik erger me mateloos aan het feit dat steeds meer mensen als opgejaagd wild 'geactiveerd' moeten worden terwijl net diezelfde mensen steeds meer voor gesloten deuren staan. Mijn dagdagelijkse ervaringen en de recent gepubliceerde cijfers en studies omtrent armoede maakten mijn beslissing voor Groen evident. Ik wil dan ook mijn steentje bijdragen om vanuit Groen constructieve antwoorden te geven op dergelijke vraagstukken."

Fino Tratsaert (58 jaar, Roeselare) is regioverantwoordelijke West-Vlaanderen voor Welzijnsschakels, een organisatie die met vrijwilligers en mensen in armoede de strijd aanbindt voor meer sociale rechtvaardigheid. Fino krijgt de twaalfde effectieve plaats op de Kamerlijst. Doorheen haar werk heeft zij bij mensen in armoede leren aanvoelen in welke moeilijke omstandigheden mensen moeten leven en hoe maatregelen soms hun doel missen. Dat geeft Tratsaert motivatie: "Ik wil in de eerste plaats stem geven aan mensen die te weinig gehoord worden. Ik wil mensen overtuigen dat echte vooruitgang niemand achterlaat en dat onze sociale zekerheid niet mag afbrokkelen."

Jean-Marie Viaene (59 jaar, Gullegem) is stichter en directeur van VZW Buurt Initiatieven Kuurne (BIK), een bedrijf voor sociale tewerkstelling waar momenteel een 110-tal mensen werken die geen of nauwelijks kansen hebben op de reguliere arbeidsmarkt. Jean-Marie krijgt de vijftiende opvolgersplaats op de Vlaamse lijst. Voor Jean-Marie is Groen een bewuste keuze: "Door mijn werk ben ik er van overtuigd dat mensen, los van opleiding, afkomst, kleur, geaardheid, bereid zijn om verantwoordelijkheid op te nemen in de samenleving. We moeten mensen structureel die kans geven. Groen staat voor hiervoor en daar zet ik me achter."

Wouter De Vriendt, lijsttrekker Kamer 2014
Bart Caron, lijsttrekker Vlaams Parlement 2014

terug

West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012