Wouter De Vriendt en Bart Caron trekken West-Vlaamse lijsten voor federaal en Vlaams parlement

09/12/2013 - Persmededeling

Zaterdag 7 december hebben de leden van de provincie West-Vlaanderen gestemd voor de verkiesbare kandidaten waarmee zij naar de verkiezingen van mei 2014 trekken. Wouter De Vriendt werd verkozen als lijsttrekker voor de federale lijst en Bart Caron trekt de Vlaamse lijst. "Meer welvaart en minder vervuiling, dat is waar wij met Groen naartoe willen. Met deze ervaringsvolle ploeg die vandaag werd gekozen, willen wij zoveel mogelijk mensen een stem geven die vinden dat het beter kan in dit land op sociaal en milieuvlak," stelt een tevreden voorzitter Wouter Van Besien.

Federaal lijsttrekker Wouter De Vriendt wil inzetten op een economische boost voor West-Vlaanderen. "De traditionele partijen hebben vooral tijd verloren. De hervormingen die de mensen hebben verwacht, inzake justitie, de NMBS of de banken, zijn niet gebeurd. Groen wil voor West-Vlaanderen inzetten op een loonlastenverlaging en een eerlijke vermogensfiscaliteit. Dat is belangrijk voor onze ondernemers en mensen die werken. Ons land kan beter."

De Vlaamse lijst wordt getrokken door Bart Caron uit Kortrijk. De cultuurspecialist van het Vlaams Parlement wil zijn werk de komende jaren verder zetten. "We kunnen een land zijn met kinderopvang en ouderenzorg voor iedereen die dat nodig heeft. Daarnaast wil ik mij in het Vlaams Parlement verder blijven inzetten voor nieuwe oplossingen om een eind te maken aan het verstikkende verkeer op onze autowegen, het ziekmakende fijn stof en het gebrek aan goed openbaar vervoer. Tot slot heeft Vlaanderen niet alleen geestelijk maar ook economisch baat bij een florerende culturele sector."

Voor de federale lijst viel de keuze op Oostendenaar Wouter De Vriendt als lijsttrekker, Charlotte Storme uit Brugge als lijstduwer en Bram Vanacker uit Roeselare als eerste opvolger.
Voor het Vlaams Parlement trekt Bart Caron uit Kortrijk de lijst, gevolgd door Marleen Ryelandt uit Brugge. Lijstduwer is Filiep Bouckenooghe uit Roeselare en Maarten Tavernier uit Wevelgem is eerste opvolger.

Eind januari zullen de ontbrekende plaatsen op de lijst worden ingevuld.

terug

West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012