Brugse provincieraadslijst Groen volledig

21/08/2012 - Persmededeling

De provincieraadslijst van Groen voor de provincieraadsverkiezingen in de regio Brugge vormt een goede mix van ervaring en nieuw talent.

Zoals reeds bekend trekt Gerda Schotte uit Brugge de lijst. Zij was vroeger reeds gemeenteraadslid in Brugge (toen nog voor Agalev) en is nu nog lid van de gecoro in Brugge en van de emancipatieraad. Zij werkt als inspecteur welzijn bij Zorginspectie. Ze was in het verleden ook directeur van een sociale huisvestingsmaatschappij.

Luc Debuyst uit Oostkamp staat op 2 en maakt bij een goede score voor Groen eveneens kans om als provincieraadslid verkozen te worden. Luc werkte tot voor kort als kolonel bij Defensie, en gaat de komende dagen met pensioen. Defensiespecialist van Groen Wouter De Vriendt uit Oostende is tevreden met de komst van een legerofficier op de lijst: 'dit toont aan dat het evenwichtige standpunt van Groen over de Belgische defensie ook binnen het leger op steun kan rekenen'.

De politieke ervaring op de lijst vinden we terug bij uittredend provincieraadslid Marc Vanpaemel, en gemeenteraadsleden Martine Demeester en Ivan Lahousse (beiden uit Zedelgem) en Guy Declerck (uit Jabbeke) . Marc zet na maar liefst 18 jaar als provincieraadslid een stap terug en maakt plaats voor nieuwe mensen.

Jong talent vinden we op de lijst terug via bijvoorbeeld Caitlin Martelé uit Beernem, met 23 jaar de jongste kandidate op de lijst, en Saskia Valke (31j) uit Torhout.

De volledige lijst ziet er als volgt uit:
1. Gerda Schotte (Brugge)
2. Luc Debuyst (Oostkamp)
3. Caitlin Martelé (Beernem)
4. Dirk Nollet (Blankenberge)
5. Petronella Rosiers (Knokke-Heist)
6. Ivan Lahousse (Zedelgem)
7. Griet Tessier (Jabbeke)
8. Leen Niclaes (Oostkamp)
9. Jo Libbrecht ( (Brugge)
10. Guy Declerck (Jabbeke)
11. Martine Demeester (Zedelgem)
12. Rudi Severs (Brugge)
13. Lieve Vermeulen (Brugge)
14. Saskia Valcke (Torhout)
15. Jan Marain (Brugge)
16. Sabrina Michiels (Torhout)
17. Marc Vanpaemel (Beernem)

Carlo Herpoel, Provinciaal secretaris West-Vlaanderen - 0496 60 82 38

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012