Aanwezigheid Belgisch Minister op Arabische wapenbeurs toppunt van CD&V-cynisme

23/02/2011 - Persmededeling

De aanwezigheid van CD&V-Minister van Landsverdediging Pieter De Crem op de IDEX-wapenbeurs in de Verenigde Arabische Emiraten roept heel wat vragen op. Pieter De Crem zou er bovendien zijn op uitnodiging van de wapenindustrie.

"Wat heeft een christendemocratisch minister te zoeken op een beurs met de internationale en Belgische wapenindustrie precies op het moment dat Libië de wapens inzet tegen demonstranten en een debat woedt over de Belgische wapenexport? Dit gedrag gaat aan het goed fatsoen voorbij", reageert Groen!-Kamerlid Wouter De Vriendt.

De Belgische regering zou stappen moeten zetten om de wapenexport naar de regio aan banden te leggen. We stellen met plaatsvervangende schaamte vast dat in de plaats daarvan de minister van Defensie zoete broodjes gaat bakken met de internationale wapenhandelaars. Dit is een totaal verkeerd en onethisch signaal.

Dat dit bezoek geen negatief advies gekregen heeft van regeringspartners of de diplomatieke administratie lijkt Groen! onwaarschijnlijk. Hierover moet duidelijkheid komen.

Groen! vraagt gedetailleerde uitleg over het doel en de resultaten van het bezoek. Eerste Minister Yves Leterme moet duidelijkheid verschaffen of het gedrag van zijn minister van Defensie de goedkeuring van de Regering in lopende zaken heeft gekregen.

Wouter De Vriendt

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012