Groen! haalt twee extra zetels binnen

08/06/2009 - Persmededeling

7 zetels voor Groen! in het Vlaams parlement, Brussel haalt 3 zetels binnen waaronder een vertegenwoordiger in het Vlaams parlement Luckas Vander Taelen, en Bart Staes die opnieuw onze kleur mag gaan verdedigen in het Europees parlement. Het zag er even niet goed uit, maar in vergelijking met 2004 heeft Groen! zelfs twee zetels gewonnen.

Groen! haalt voor de Vlaamse verkiezingen 6,8%. Enkele vergelijkingen: in 2004 haalden we voor het Vlaams parlement 7,6%, voor de federale verkiezingen van 2007 haalden we 6,3%. In de Europese verkiezingen scoren we 7,9%, in 2004 haalden we voor Europa 8%. Voor het Brussels parlement stijgen we van 9,8% naar 11,2%, maar liefst anderhalf percent.

De campagne voor deze verkiezingen was geen makkelijke opdracht. Met 6 nieuwe lijsttrekkers had Groen! gekozen voor vernieuwing. We hebben keihard geknokt om onze groene boodschap en onze groene economie zoveel mogelijk positief onder de aandacht te brengen. Groen! is ook altijd blijven gaan voor inhoud. Terwijl andere partijen met modder gooiden, zaaiden wij hoop. De reacties die we kregen van de mensen in de straat waren meestal positief tot soms zelfs zeer enthousiast. We gaan er samen voor zorgen dat dit enthousiasme nog toeneemt. Dat gaan we doen door blijven te kiezen voor de groene economie, levenskwaliteit en een samenleving waar er een plaatsje is onder de zon voor iedereen.

We gaan er nu met sterk vernieuwde fracties tegenaan. Met deze keuze voor een groene economie is Groen! inhoudelijk een nieuwe richting ingeslagen. Onze nieuwe parlementsleden zullen volop op dit thema keihard verder werken en bewijzen dat een stem voor Groen!, een stem van vertrouwen in de toekomst is.

Onze vertegenwoordigers in het Vlaams parlement:
- Bart Caron voor West-Vlaanderen
- Filip Watteeuw en Elisabeth Meuleman voor Oost-Vlaanderen
- Hermes Sanctorum voor Vlaams-Brabant
- Luckas Vander Taelen voor Brussel
- Mieke Vogels en Dirk Peeters voor Antwerpen

Onze vertegenwoordigers in het Brussels parlement:
- Bruno De Lille
- Annemie Maes

Onze vertegenwoordiger in het Europees parlement:
- Bart Staes

Mieke Vogels,
voorzitter Groen!

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012