Compliment van de maand

09/05/2009 - Persmededeling

Groen! en Ecolo geven samen compliment aan Wervicq-Sud

Het begon bij GroenLinks in Nederland. We wilden leuke initiatieven belonen met een compliment. Het idee is in 2008 ingevoerd in Wervik en burgemeester Johnny Goos was de eerste die iets in ontvangst mocht nemen als stoffelijk blijk van sympathie.

Nu willen wij van Groen!, samen met Ecolo een compliment komen geven aan een vertegenwoordiger van Wervicq-Sud. Deze Franse gemeente toont aan vriendschappelijke banden met de burgers van Wervik te willen onderhouden. Het zeer succesvolle initiatief tot de grensoverschrijdende wandeling, van zaterdag 2 mei is daar een mooi voorbeeld van. Het compliment zou normaal overhandigd worden aan de burgemeester, doch die is met vakantie. Het is hem van harte gegund. Nu wordt het compliment in ontvangst genomen door adjoint Guy-Noel Van Elslande. Afspraak is zaterdag 9 mei 13.15-13.30 uur op de grensbrug tussen Wervicq-Sud en Wervik.

Groen! en Ecolo gaan dit compliment samen uitdelen om te tonen dat wij over de taalgrens heen als vrienden met elkaar omgaan.

Vandaag gaan wij ook de aandacht vestigen op het belang van grensoverschrijdende samenwerking, in het bijzonder op dit kruispunt van Frankrijk en Belgie, Nord-Pas-de-Calais, Vlaanderen en Wallonië.

Voor nadere inlichtingen:
Rob Wark (Groen!), 0472 621910
Philippe Mouton (Ecolo), 056 558455

Rob Wark
Groen! Wervik

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012