Beslissing rond voetbalstadion onaanvaardbaar voor Groen!

03/04/2009 - Persmededeling

Deze middag besliste de Vlaamse regering om in de zuidelijke groene gordel van Brugge een multifunctioneel voetbalstadion met winkelcentrum en kantoren in te planten in het projektgebied Chartreuse (Brugge)-Oostkampse Baan (Loppem).

Dit is voor Groen! onaanvaardbaar: de groene gordel wordt aangetast, tientallen hectaren open ruimte verdwijnen en men zet een voetbalstadion, parkeerterreinen en een winkelcentrum neer op waterzieke gronden. Intussen staat het Jan Breydelstadion dat in 2000 met veel geld van de belastingbetaler gerenoveerd is daar te staan.
En wat met Cercle Brugge?

Een bijkomend winkelcentrum is al even absurd: niet alleen een bijkomende bedreiging voor de bestaande middenstand in Brugge, Oostkamp en Loppem. We zien bovendien dat het pas geopende nieuwe winkelcentrum B-park aan de Blauwe Toren absoluut geen succes heeft.

Groen! zal dan ook hierover in de verschillende gemeenteraden en in het Vlaams Parlement interpelleren. Wij willen deze beslissing terugschroeven en zullen ook de nodige juridische stappen zetten om deze beslissing van de Vlaamse Regering tegen te gaan.

Jef Tavernier, Vlaams Parlementslid Groen! 0477497072
Rita Brauwers, gemeenteraadslid Brugge 0474553652
Ivan Lahousse, gemeenteraadslid Zedelgem 0479610112
Geert Vercruyce, gemeenteraadslid Oostkamp 0479671676

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012