Jaarrekeningen 2005-2006-2007 van de Luchthaven Oostende nog steeds niet in bezit van het Rekenhof

11/06/2008 - Persmededeling

Vandaag stond in het Vlaams Parlement het ontwerp van decreet betreffende het beheer en de uitbating van de regionale luchthavens Oostende-Brugge en Kortrijk-Wevelgem op de agenda. Om dit met kennis van zaken te kunnen bespreken, is voorafgaande kennisname van de recente jaarverslagen noodzakelijk.

In februari 2007 heeft Jef Tavernier hier in een interpellatie tot Minister Kris Peeters reeds op gewezen. Op dat moment was de laatst beschikbare rekening die van 2004. Hierbij had het Rekenhof bovendien verschillende opmerkingen wegens te positief, want bepaalde kosten waren er niet in opgenomen.

Begin mei 2008 heeft Jef Tavernier opnieuw bij het Rekenhof inzage gevraagd van de recente jaarrekeningen van de luchthaven Oostende. Uit het schrijven van het Rekenhof dd. 19 mei 2008 blijkt echter dat het Rekenhof de rekeningen van 2005, 2006 en 2007 nog steeds niet ontvangen heeft!
Dit gebrek aan transparantie en informatie vanwege een Dienst Algemeen Beleid is ronduit ontstellend.

Hoe lang blijft de luchthaven van Oostende zich nog in dikke mist hullen?

Jef Tavernier
Vlaams volksvertegenwoordiger

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012