Groen! steunt actie tegen aanleg N8

13/04/2011

Woensdag 13 april werd actie gevoerd tegen de aanleg van de expressweg N8 Ieper-Veurne.
Aanleiding is de brief van de Vlaamse administratie wegen en verkeer gericht aan inwoners langs het nieuw aan te leggen tracé. De Vlaamse administratie vraagt aan de inwoners om opmetingen te mogen uitvoeren op hun eigendommen. Het Gewest gaat dus door met de voorbereidingen voor de aanleg, het actiecomité verzet zich daartegen. Wouter De Vriendt en enkele militanten steunden de actie door hun aanwezigheid.

actievoerders

actievoerders

actievoerders

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012