320 boompjes voor Kom op tegen kanker

21/03/2010

Voor het 7de jaar op rij heeft Groen! West-Vlaanderen geholpen met de verkoop van boompjes ten voordele van Kom op tegen kanker.

Onze plaatselijke groepen hebben er dit jaar in totaal 320 verkocht. Goed voor een bedrag van €2240. Voor Groen West-Vlaanderen winnen we met deze boom-plant-actie twee keer: het onderzoek naar kanker en behandeling ervan wordt financieel gesteund. Anderzijds wordt er extra bos aangeplant in deze bosarme provincie. En bos is goed: het zuivert de lucht en bevordert de biodiversiteit. En we kunnen er gaan wandelen en ons ontspannen.

Op zondag 21 maart 2010 werden de boompjes aangeplant in het Preshoekbos in Marke (Kortrijk). Bekijk hier een korte fotoreportage van het boompjesweekend.

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012