Groen!Plus fietste 5 dagan door de Westhoek

12/08/2009

Fietstocht doorheen het prachtig landschap van de Westhoek van maandag 13 juli tot en met vrijdagmiddag 17 juli 2009

We rijden vanuit het historisch stadje Poperinge met zijn hoppevelden doorheen onbekende mooie dorpjes als Roesbrugge,Vleteren, St Jacobskapelle...
We bezoeken verborgen natuurgebieden en ecologische realisaties zoals 'de Zonnearc' en we fietsen ook langs een beeldenkunstroute langs de Lovaart.
Overnachten gebeurt in het als monument beschermde 'Talbot House' in Poperinge dat we volledig afhuren inclusief tuin en in de omgeving van het historisch stadje Lo met zijn kunstroute.
En natuurlijk proeven we onderweg van het beste bier van de wereld in de St Sixtus-abdij van West-Vleteren.
Op onze fietstocht belonen we 3 ecologische en/of sociale realisaties met een originele groene pluim.
We eindigen opnieuw in een historisch Diksmuide

Het volledige verslag kan je hier nalezen.

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012