Groen! plant 240 boompjes voor Kom op tegen kanker

16/03/2008

Voor de 5e maal op rij plantte Groen! West Vlaanderen boompjes voor Kom Op Tegen kanker.
Na Lichtervelde, Kortrijk, Bredene en Oostende de voorbije jaren was Brugge aan de beurt. Er werd geplant in Ryckevelde (Assebroek)
Enkele Groen!-groepen uit de provincie verkochten 240 boompjes die we op 16 maart 2008 plantten.
Met deze actie ondersteunen we de actie van kom Op Tegen Kanker en maken we werk van de realisatie van stadsrandbossen.
De bossen van Ryckevelde vormen een omvangrijke groene long aan de oostelijke rand van Brugge. Samen met de stad Brugge wil de Vlaamse overheid de omgeving verder uitbouwen tot een stadsrandbos. Hierin kadert de aankoop van 34 ha grond, gelegen rond de historische Engelendaelehoeve. Die gronden verbinden het Ryckeveldebos met de kern van Assebroek. Tijdens het Boompjesweekend wordt gestart met de aanplanting van het eerste deel van dit grote project.

Enkele sfeerbeelden:

Blijk van vertrouwen

Groen! plantte 240 boompjes

Groen! plantte 240 boompjes

Wouter De Vriendt en het plant-team van Groen!

Jef Tavernier

Jef Tavernier

terug

Oude Leie-arm Wielsbeke

Momenteel loopt tot 18 februari 2020 het openbaar onderzoek voor het dempen van de Oude Leie-arm in de Ooigemstraat in Wielsbeke, tussen het bedrijf Unilin en het recyclagepark van Wielsbeke. Voor Groen is het onaanvaardbaar dat een dergelijke waardevol stukje natuur door de gemeente opgeofferd wordt voor nog meer industriegebied. Onze biodiversiteit staat al onder druk, en door de klimaatverandering hebben we juist meer, in plaats van minder ruimte nodig voor water. Groen roept dan ook zoveel mogelijk inwoners van Wielsbeke en omgeving op om een bezwaarschrift in te dienen.
Hier vind je een modelbezwaarschrift.


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012