Provinciaal woonbeleid: mag 3 miljoen euro kosten, maar nog geen idee wat te doen

08/12/2016 - Persmededeling provincieraadsfractie

Nu de provincie straks geen welzijnsbeleid meer mag voeren, krijgt een deel van dat beleid de stempel 'woonbeleid'. Er zijn inderdaad nog heel wat uitdagingen op dat vlak in de provincie, zeker als we zuiniger met de beperkte ruimte willen omgaan. Maar het is uiteraard ook de bedoeling om zoveel mogelijk van het bestaande beleid onder een andere noemer verder te zetten.

In het budget 2017 wordt een omvangrijk bedrag van 3 miljoen euro voor het nieuwe woonbeleid voorzien. Op de vraag wat er met dat budget precies gaat gebeuren, blijft bevoegd gedeputeerde echter het antwoord schuldig.

Provincieraadslid Gerda Schotte: "Het zou logisch zijn dat er bij het budget ook een beleidsnota zou zijn met meer uitleg over wat er met dit bedrag van 3 miljoen euro zal gebeuren. We begrijpen dat men met een goed doordacht plan moet komen, maar nu wordt van de provincieraadsleden verwacht een soort van blanco cheque goed te keuren. Dat vinden wij geen manier van werken."

Gerda Schotte
provincieraadslid Groen

(afbeelding: www.sclera.be)

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012