Groen zorgt voor bioboomgaard in provinciedomein IJzerboomgaard

25/06/2015 - Persmededeling provincieraadsfractie

bloesemsVorige maand werd in de provincieraad de erfpachtovereenkomst behandeld voor het maatwerkbedrijf de Groene Kans vzw in het toekomstig provinciedomein IJzerboomgaard. Een van de activiteiten van De Groene Kans is het maken van bioconfituren, en zal op hun terrein biofruit kweken.

Daarom stelde provincieraadslid Alex Colpaert (Groen) voor om in de boomgaard die aansluitend bij het domein komt, ook te opteren voor biologische fruitbomen. Dit sluit aan bij de activiteiten van de vzw en vermijdt contaminatie met pesticiden die gebruikt worden bij een klassieke teelt. Dit voorstel zou onderzocht worden, luidde het antwoord.

Groen stelt deze maand tevreden vast dat het voorstel van Alex Colpaert inderdaad gevolgd wordt. Voor de (gratis) concessie die deze maand uitgeschreven wordt voor de aanplant van 135 hoogstambomen op de 2 ha gronden ten noorden van de toekomstige ring rond Diksmuide, wordt als voorwaarde biologische of geïntegreerde teelt opgelegd.

We feliciteren het provinciebestuur met deze ecologische keuze.

Alex Colpaert,
provincieraadslid Groen

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012