Brugge fietsstad ?

27/01/2009 - Persmededeling

Brugge profileert zichzelf al geruime tijd als fietsstad en ook onze burgervader bekent zich als notoir fietser. De vraag is of dit meer is dan imago.

Groen! Brugge meent van niet. Niet alleen de toestand van de fietsstallingen aan het station is beschamend. Niet alleen zijn er veel te weinig stallingen, met de nodige chaos tot gevolg, er zijn ook nauwelijks overdekte plaatsen. De functie van de wachters beperkt zich grotendeels tot het vermanen van fietsers om af te stappen.

Bovendien is ook het wegdek in de Brugse binnenstad niet om over naar huis te schrijven. De slechte kwaliteit van de kasseien is nefast voor fietsen. Vele breuken en beschadigingen zijn hiervan het gevolg. Zo krijg je in Brugge geen garantie meer op spaken bij de fietsenmaker. Overigens zien ook de fietsers zelf genoeg af op de dit wegdek.

Groen! Brugge wil dat dit probleem eindelijk eens wordt aangepakt. Zo kunnen bijvoorbeeld kleine elektrische bussen in de binnenstad de belasting van het wegdek gevoelig verminderen. Zo maken we ook een einde aan de herhaaldelijke dure investering in nieuwe kasseien voor de binnenstad.

Rita Brauwers

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012