GROEN! West-Vlaanderen zegt "NON" tegen de A24!, maar "OUI" aan het project "Seine-Schelde"

14/05/2007

Zaterdag 24 maart 2007 fietsten enkele West-Vlaamse groenen samen met Vlaams parlementslid Jef Tavernier naar Waasten. Daar was de eerste Belgische manifestatie tegen de A24 samen met de Fransen. Manifestanten van Les Verts, Ecolo, GROEN!, maar ook de lokale Franse actiegroepen kwamen er vertellen dat ze de A24 niet zien zitten. Niet langs de Pont du Badou (N58), maar ook elders niet.
Vlaams parlementslid Jef Tavernier sprak er namens de Vlaamse groenen en verklaarde dat de discussie over de verschillende trajecten verkeerd is. Hij herhaalde dat het enige alternatief voor de A24 er één is langs het water en het spoor. Zeker nu het project Seine-Schelde een serieus alternatief biedt voor het goederentransport langs de weg.
Het blijft nodig ook aan Belgische zijde protest te laten horen tegen deze nieuwe autosnelweg die alweer een bijdrage is aan de verdere opwarming van ons klimaat. Bovendien wordt Zuid-West-Vlaanderen opgezadeld met meer transitverkeer, meer files en meer fijn stof, waar de aansluiting ook zou komen.

Op onderstaande link zie je een verslag die onze collega's van ecolo maakten van de manifestatie: onder de rubriek "sur le terrain" manifestation contre l'A24 met oa Jef Tavernier.
www.ecololive.be

terug

West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen! West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012