Groen! vraagt aandacht voor energieproblemen

27/12/2006

Woensdag voerde Groen! aan de Palingbeek actie om aan de nieuwe gemeentebesturen aandacht te vragen voor het energieprobleem;

Jef Tavernier en enkele Groenen uit de Westhoek riepen de gemeentebesturen op om voor hun eigen gebouwen te kiezen voor energiezuinige systemen en op die manier hun voorbeeldfunctie te vervullen. Er zijn diverse opportuniteiten. Zo subsidieert de Vlaamse regering nu zonneboilers, geplaatst door de gemeenten, met 20% bovenop de subsidie van de distributiemaatschappij. In Ieper bvb subsidieert Eandis zonneboilers reeds voor 50%.
Verder vragen de groenen aan de gemeentebesturen om meer stimulansen te geven aan hun inwoners om energiezuinig te bouwen en te wonen. Dat kan ondermeer door energie-audits te subsidiëren.
Ten slotte dringen ze erop aan dat de gemeentebesturen zelf op zoek gaan en voorstellen doen voor het plaatsen van windmolens.

Actie aan de Palingbeek

(zie ook uitgebreide persmededeling)

terug

West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen! West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012