Verslag provicnieraad mei 2017

24/08/2017

Opnieuw een beperkte agenda deze maand. Eén punt werd dan nog afgeserveerd, omdat het dossier in de soep draait. Het was de bedoeling, zo'n 3 jaar na de oprichting van een nieuwe NV, de activiteiten van de luchthaven over te nemen van de 'West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld'. Een rechtszaak over de problemen met de luchtvaartbegeleiding strooit echter roet in het eten. Een zoveelste reden dat Groen terecht niet gelooft in een leefbare toekomst voor deze luchthaven.

De agenda begint met het aanduiden van een reeks vertegenwoordigers en bepalen van stemgedrag voor algemene vergaderingen van verschillende intercommunales. Voor 2 daarvan (Gaselwest en Imewo) stemmen we tegen (zie verder).

Er wordt een nieuw politiereglement voor de provinciale domeinen goedgekeurd en voor het overige staan vooral aan- en verkopen van gronden en gebouwen op de agenda, onder andere een tweede poging om de hoeve bij het provinciedomein Fort van Beieren te verkopen. Men krijgt immers de prijs niet waarvoor de hoeve geschat wordt. Wij zijn niet akkoord met deze verkoop en onthouden ons (opnieuw). Na 14 punten zit de agenda er op.

Bij de mondelinge vragen is Maarten tot onze verbazing de enige die nog terugkomt op de actie van de politievakbonden op de provincieraad van vorige maand. De gouverneur probeert een geruststellend maar genuanceerd antwoord te geven: dat onze provincie nog veilig is, is te danken aan een heel grote inzet van de manschappen, en opbouw van heel wat overuren. Maar amper 2 weken later doet hij uitspraken in de krant die doen besluiten dat hij toch iets te rooskleurig was. Herman pleit voor een digitale belastingsaanslag, zoals in Antwerpen al zal gebeuren. De stand van zaken hierrond is in West-Vlaanderen echter teleurstellend, dit zal nog niet voor de eerste jaren zijn.

terug

Verkiezingen 2018

het kan anders


West-Vlaamse tweets

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ? Alle info vind je op de Landelijke website van Groen

Lees Mee

Pit is een driemaandelijks infoblad voor sympathisanten. De reeds verschenen edities kan je online bekijken.
Wil je Pit voortaan in je brievenbus krijgen, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

feed

Groen West-Vlaanderen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Brussel | 02 219 19 19 | E-mail | ©2012